Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Jitske Hosselet 6-1-2018 16:50
Categorieën: Blog

Herintreders
In 2017 heeft Selectia diverse kandidaat-notarissen en notarieel medewerkers geplaatst bij notariskantoren, waaronder een aantal herintreders.

Redenen
Elk van deze herintreders had andere redenen om destijds het notariaat te verlaten en ook andere redenen om nu weer terug te keren.

Redenen om destijds het notariaat te verlaten waren bijvoorbeeld: de economische crisis, het combineren van het moederschap met een drukke baan of een uitdaging buiten het Notariaat. Men ging bijvoorbeeld werken bij banken, gemeenten, het Kadaster, de Rechtbank, de Belastingdienst of het bedrijfsleven.

Redenen om terug te keren zijn onder andere: de veranderde arbeidsmarkt (meer vraag dan aanbod) en veranderde persoonlijke omstandigheden.
Bij de meesten was echter de belangrijkste motivatie: “het bloed kruipt waar het niet gaan kan”; de liefde voor het notariële werk blijft trekken. Steeds vaker spreek ik oud-kandidaat-notarissen die het best naar hun zin hebben in hun nieuwe werkomgeving maar toch het juridische uitzoekwerk, het redigeren van akten en het contact met cliënten missen.

Zorgen vooraf.
In het eerste gesprek dat ik met een herintreder heb, merk ik altijd een bepaalde mate van onzekerheid over de eventuele kennis- en ervaringsachterstand. Als de herintreder in een heel andere branche heeft gewerkt of tussentijds helemaal niet heeft gewerkt, heeft hij of zij meestal niet de vakliteratuur bijgehouden. Het is dan lastig om in te schatten wat je allemaal hebt gemist en hoe je die kennis weer inhaalt. En hoe zit het met de waarnemingsbevoegdheid; hoe lang duurt het om die weer op te bouwen en ben je dan nog wel aantrekkelijk voor een werkgever?

Als men inmiddels in een andere sector werkt is de vraag of teruggaan naar het notariaat niet tegen gaat vallen; in hoeverre is het Notariaat de laatste jaren veranderd en misschien ben je zelf wel veranderd.
Herintreders die een paar jaar helemaal niet hebben gewerkt zijn bovendien bezorgd over het opnieuw deelnemen aan het arbeidsproces. Je kunt dan opzien tegen het hele dagen op kantoor zijn, het reizen naar het werk en alles met betrekking tot het thuisfront organiseren.

Reacties achteraf.
Nadat de herintreder aan het werk is gegaan in het notariaat heb ik altijd een evaluatiegesprek met hem of haar. Meestal krijg ik dan als reactie dat de herintreder weinig inwerktijd nodig had en al na een paar weken weer was “ingeburgerd”. Al werkende hoor je van collega’s wat er allemaal is veranderd in de afgelopen jaren. Je kunt vragen stellen of zelf onderzoek doen.  Er zijn inmiddels ook cursussen op de markt voor herintreders voor de verschillende rechtsgebieden.
De waarnemingsbevoegdheid bouw je binnen een jaar weer op, afhankelijk van het aantal uren dat je per week werkt.  

Vaak heb je als herintreder in andere bedrijfstakken vaardigheden opgedaan die van pas kunnen komen in het notariaat. In het bedrijfsleven of bij banken heb je bijvoorbeeld commerciële- of managementvaardigheden ontwikkeld. Als docent bij een Universiteit heb je geleerd om de juridische stof goed uit te leggen, wat kan helpen bij het contact met cliënten. En als je in de tussentijd als zelfstandige hebt gewerkt, zijn je ondernemerskwaliteiten ontwikkeld, zoals acquireren en netwerken, die je kan inzetten op het kantoor waar je gaat werken.

Informatie over herintreden
Ben je ook al een tijd uit het notariaat en denk je er over om weer terug te gaan?
Tijdens een kennismakinggesprek kan ik je meer informatie geven over herintreden in het notariaat.

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd