Wat vind jij belangrijk in je werk?

Jitske Hosselet 26-9-2017 16:43
Categorieën: Blog
Werknemersmarkt
Door de veranderde arbeidsmarkt is het voor kandidaat-notarissen niet moeilijk om een andere baan te vinden; de vraag naar kandidaat-notarissen is groter dan het aanbod.
Hoe maak je echter de juiste keuze uit het grote aantal vacatures?
Bedenk eerst wat je belangrijk vindt in je werk bij een notariskantoor. Ik heb alvast een aantal punten voor je op een rijtje gezet:

Welke aspecten kunnen een rol spelen bij het veranderen van baan?

De kwaliteit en professionaliteit van het kantoor; kandidaat-notarissen vinden de juridisch inhoudelijke kwaliteit belangrijk, net als de klantvriendelijkheid en de professionele uitstraling. Het gaat bij juridische kwaliteit om gedegen en duidelijk advies, een goed modellenbestand en een juridische overlegstructuur.

Training en opleiding voor de (kandidaat-)notaris; mogelijkheden voor extra opleidingen en ook niet-juridische trainingen. Voor startende kandidaat-notarissen; zo snel mogelijk beginnen met de beroepsopleiding en daarnaast voldoende begeleiding van kantoorgenoten.

Een goede sfeer binnen het kantoor en behulpzame collega’s; de meeste kandidaat-notarissen houden van een informele, ongedwongen sfeer waarin prettig met elkaar samengewerkt wordt.

De toekomstvisie van het management; is er een duidelijke visie voor de komende jaren waar de notarissen met het kantoor en het personeel naar toe willen.

Diversiteit in werkzaamheden; de meeste kandidaat-notarissen willen zich op ten minste 2 rechtsgebieden bekwamen. Ook wil men vaak afwisseling in dagelijkse werkzaamheden, zoals besprekingen voeren, dossiers behandelen, waarnemen, overleg met collega’s enz.

Balans privé-werk en flexibiliteit; kandidaat-notarissen stellen steeds meer prijs op een goede balans tussen werk en privé, flexibele werktijden en thuiswerkplekken.

Salaris en andere arbeidsvoorwaarden; verhoging van het salaris, een tantième of bijvoorbeeld een leaseauto kunnen meespelen bij het overstappen naar een ander kantoor.

Woon-werkverkeer; kandidaat-notarissen zijn vaak bereid behoorlijk ver te reizen (soms meer dan een uur) voor een kantoor waar zij graag willen werken. Vaak hebben zij een partner of gezin waarvoor zij niet zo makkelijk kunnen verhuizen. Zelfs als de kandidaat-notaris tot notaris wordt benoemd, verhuist hij niet altijd meer naar de plaats van vestiging.

Notaris worden; kandidaat-notarissen die notaris willen worden zullen bij het veranderen van baan bepaalde toezeggingen willen hebben over de termijn waarop en de voorwaarden waaronder dit plaats zal vinden.

Meer weten over het kantoor
Als je voor jezelf hebt uitgemaakt wat je belangrijk vindt in je werk kun je bij het sollicitatiegesprek gerichte vragen stellen. Ook kun je onderzoek doen via websites, je netwerk of een werving- en selectiebureau.
Bij een kantoorbezoek waar ik een opdracht heb voor het werven en selecteren van een kandidaat-notaris bespreek ik bovengenoemde zaken uitgebreid. Zo kan ik de kandidaat-notarissen goed informeren voordat de keuze voor een kantoor wordt gemaakt.
Bel of mail vrijblijvend voor informatie over een bepaald kantoor. Een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden met mij te bespreken kan natuurlijk ook.Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd