Wie is Jitske Hosselet?

Jitske Hosselet

 

Professionele achtergrond van Jitske Hosselet

Jitske Hosselet beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in het notariaat; de eerste tien jaar als kandidaat-notaris, bij kleine en grotere kantoren, zoals CMS Derks Star Busmann. Daarna werkte zij zes jaar bij Netwerk Notarissen als centraal jurist waarbij zij leiding gaf aan de cursusafdeling. In deze rol had zij veel contact met notariskantoren en docenten. Enige jaren geleden heeft zij al deze ervaring ingezet om voor opdrachtgevers het juiste personeel te werven. Zij werkte een korte periode bij een bureau dat juridisch personeel bemiddelde en zette later haar eigen bureau op.

Selectia richt zich exclusief op de werving en selectie van kandidaat-notarissen en overig notarieel personeel.
Jitske is zeer succesvol in de bemiddeling van deze doelgroep omdat zij beschikt over de juiste kennis omtrent de gang van zaken binnen een notariskantoor; wat een (kandidaat-)notaris of notarieel medewerker voor werk doet, welke verschillende juridische rechtsgebieden er zijn etc. 
Jitske is zeer ervaren in het zoeken naar en interviewen van kandidaten.
Sollicitanten geven aan dat zij haar waarderen om haar coachende kwaliteiten.
Opdrachtgevers waarderen haar objectieve advies en gedegen aanpak op het gebied van aanname van personeel.

Daarnaast begeleidt Jitske notariskantoren bij het voorbereiden en voeren van functioneringsgesprekken met het personeel. In deze HR problematiek heeft zij zich verdiept middels literatuur en cursussen. Daarbij kan het voorkomen dat er gesprekken volgen tussen medewerkers onderling in verband met een slechte onderlinge verhouding. Hierbij kan Jitske haar opgedane kennis van mediation goed gebruiken.

 Linkedin Jitske Hosselet

Christine Klein is mede-oprichtster van Selectia Notariaat. In verband met andere werkzaamheden is zij per 1 januari 2015 teruggetreden als partner van Selectia. Christine blijft echter als ambassadeur verbonden aan Selectia Notariaat.