Beoordelingen opdrachtgevers

Beoordeling Arjen van der Weijden, General Counsel Dyas na werving en selectie notarieel secretaresse:

Jitske pakt het gehele selectie traject uiterst zorgvuldig aan. Daarbij is zij integer in haar handelen, zowel jegens opdrachtgever als kandidaten. Jitske is zeer ervaren, accuraat en een prettige persoonlijkheid. Zij is in staat gebleken binnen een kort tijdsbestek uitstekende kandidaten voor ons te selecteren.
Jitske heeft een goed oog voor detail en (team) verhoudingen en geeft blijk van veel mensenkennis. In de diverse stadia van het proces heeft Jitske ons veel werk uit handen genomen. Ik kan haar richting opdrachtgevers en kandidaten zeker aanbevelen.

Beoordeling Bas Leenders, Van Hengstum & Stolp Netwerk Notarissen:

Selectia heeft voor ons kantoor de juiste kandidaat-notaris gevonden.

Wegens mijn opvolging van mr. A.J.W.M. van Hengstum diende ons team versterkt te worden door een kandidaat-notaris. Bij eerdere sollicitaties deden we alles zelf maar voor de invulling van deze functie hebben we besloten om Selectia in te schakelen.

De procedure begint met een helder gesprek. Er wordt niet alleen gekeken naar onze wensen maar ook naar het hele kantoor. Een nieuwe medewerker moet immers wel in het kantoor passen. In een eerste gesprek heeft Selectia een duidelijk beeld gekregen wie we zijn, wat voor kantoor we zijn, willen blijven en uitstralen en welk profiel het beste bij ons zou passen.
Vervolgens heeft Selectia diverse gesprekken gevoerd. Aan de hand van die gesprekken hebben zij drie kandidaten voor een gesprek met ons uitgenodigd. We hebben gekozen voor een van die kandidaten.

De kracht van Selectia is dat zij alle voorbereidende gesprekken voeren en de juiste kandidaten voor een kantoor voordragen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de wensen van ons als opdrachtgever maar ook of de kandidaat tot het team kan behoren. Selectia licht de kandidaten uitgebreid toe zowel mondeling als schriftelijk. Dit leidt tot de verrassende conclusie dat het eigenlijk goed is niet eerst de selectie op basis van de brief en het cv te maken maar gewoon het gesprek met de kandidaten aan te gaan. Die tijd is ons helaas maar ook gelukkig niet gegund. Dit alles is ons uit handen genomen door Selectia. De gehele procedure is naar volle tevredenheid verlopen. We hebben Nadir Trabelsi in samenwerking met Selectia aangenomen, want een samenwerking was het.

Beoordeling Brigit Colaris, Westdam Netwerk Notarissen te Woerden:

Voor enkele maanden ter vervanging van zwangerschapsverlof, moest ons kantoor op zoek naar een vervanger voor één van beide notarissen.
We hadden veel eisen aan deze persoon, met name het allround zijn, de waarnemingsbevoegdheid, het zelfstandig werkzaam kunnen zijn en ondernemingsrecht waren belangrijke criteria.

Gezien onze drukke agenda's en de aanbeveling van Netwerk Notarissen, zijn wij met Selectia in contact getreden.
Christine en Jitske planden direct gesprekken met ons in om goed te inventariseren welke kandidaat voor ons kantoor geschikt zou zijn.
We bespraken daarnaast ook het salaris dat wij wilde betalen en andere voorwaarden.
Na enkele weken kregen wij drie door hen geselecteerde kandidaten op gesprek. Ter voorbereiding voor ons, ontvingen wij referenties en sollicitatiebrieven.
Bij de gesprekken zelf was Jitske ook aanwezig en bespraken wij de voorgestelde kandidaat na met Jitske. Dit werkte erg prettig.

Eén van de drie voorgestelde kandidaten is thans naar alle tevredenheid werkzaam op ons kantoor.
Wij kunnen Selectia aanbevelen: zij halen je veel werk uit handen: je hoeft zelf onder andere geen advertenties te plaatsen, geen sollicitatiebrieven te beoordelen.

Selectia begeleidt je in het hele proces en geeft handige adviezen. Beide dames gaan erg professioneel te werk.