Waarom Selectia?

Werkwijze en toegevoegde waarde Selectia

Selectia neemt veel werk uit handen door de voorselectie te doen en uiteindelijk maximaal drie kandidaten voor te dragen waaruit gekozen kan worden. Wij gaan hierbij zeer gedegen te werk:

• De eerste stap is uiteraard een vrijblijvend kennismakingsgesprek met uw kantoor. Wij lichten onze werkwijze toe, adviseren u over de wervingsprocedure en het profiel van de kandidaat.
• Vervolgens ontvangt u een opdrachtbevestiging waarin de omschrijving en functie-eisen, het tarief en de gemaakte afspraken zijn vastgelegd. U weet precies waar u aan toe bent.
• Wanneer we de opdracht aannemen volgen er diverse gesprekken met de notarissen en medewerkers van het kantoor. Dit uitgebreide omgevingsonderzoek vormt de basis van een succesvolle bemiddeling omdat we met deze informatie gericht kunnen zoeken naar de juiste kandidaat die past bij de cultuur en in het team.
• Naar aanleiding van de gesprekken wordt een passend profiel opgesteld om de meest geschikte kandidaten aan te trekken.
• Wij gaan in de markt op zoek en houden uitgebreide interviews met sollicitanten.
• U ontvangt een voordracht van de drie best passende kandidaten waarin naast het CV ook een uitgebreide toelichting op de kandidaat wordt gegeven. Tevens zijn van iedere kandidaat referenties nagetrokken.
• Wanneer de gesprekken bij uw kantoor plaatsvinden is Selectia daarbij aanwezig voor de juiste begeleiding.
• Als de medewerker een maand in dienst is komt Selectia nogmaals langs om de eerste bevindingen te evalueren en terug te kijken op de procedure. 

Selectia gaat ook in gesprek met mensen van wie het CV niet meteen opvalt; pas tijdens het gesprek blijkt wat de kwaliteiten van de kandidaat voor het betreffende kantoor kunnen zijn. 

Betrouwbaarheid en privacy

De privacy van zowel opdrachtgever als kandidaat is bij Selectia gewaarborgd; pas als de keuze is gemaakt voor een kandidaat door Selectia worden gegevens over en weer verstrekt. Ook is alle informatie die bij Selectia terecht komt, in vertrouwde handen.

Flexibiliteit en voortgang

Zowel voor het kantoor als de kandidaat zijn tijdbesparing en een snelle reactie redenen om met Selectia Notariaat in zee te gaan. Door “drukte van de dag” wordt soms minder attent omgegaan met sollicitatieprocedures waardoor kandidaten lang moeten wachten op vervolgafspraken of reacties. Selectia houdt de voortgang van het proces zelf in de hand en bewaakt de vlotte communicatie daarover.

Mail: jitskehosselet@selectia.nl 
Bel: 06 – 512 58 344 (Jitske Hosselet)